Toeters en Bellen

 

 Op dinsdag 29 augustus om 9:30u laat dan je honden en katten veilig binnen en trap je koters naar buiten want de Kinderspeelweek Usquert gaat dan van start met een loeiende optocht onder tetterende begeleiding van de plaatselijke gevestigde muziek vereniging Boreas.

 

Het thema van de speelweek dit jaar is "De Beesten Boerderij" de hoogste tijd dus om er een 'Beestenbende' van te maken.

Dus mocht je met de optocht mee willen lopen in stijl... trek dan je coolste boerengoed of boerderijdieren kostuum aan of rol in de modder. Maskers/schmink of verkleedkostuums, onesie's of van papier/karton geknipte en gelijmde dierenoutfits, de oude jutezakken van je opa of de bontjas van je tante... doe ze aan en loop mee. Afhakers opgelet:

Wie blijven slapen zijn luie schapen!

Wie het niet kan boeien zijn slome koeien!

Wie blijven liggen zijn dikke biggen!

 

 

Oja, als je geen schapenhoorn hebt om op te blazen neem dan een toeter of ander lawaaiding mee.

"Laat van je HORUUUHH!!!!"

 

 

De route van de optocht is als volgt:

 

Start is om 9:30u op 't Hoogtje en dan lopen we rechtstreeks de Hoogtjesstraat in. Dan slaan we rechtsaf de Raadhuisstraat in en lopen tot het eetcafe en dan gaan we linksaf de Streeksterweg op.

 

Ter hoogte van de H.Kiewietstraat gaan we rechtsaf deze straat in en komen bij de Biewemastraat alwaar we rechtsaf gaan en voor het schoolgebouw langslopen.

 

Als we die uitgelopen hebben dan slaan we linksaf bij de Hoofdstraat en die volgen we tot aan de Stationsstraat.

Net voor de spoorovergang dus stappen we de Sationsstraat in en die gaat zomaar vanzelf over in de Boermanjeweg.

 

Bij de t-splitsing met de Jakobstraat zwaait de hele mikmakkerse stoet rechtsaf en komen we vanzelf weer aan waar we begonnen waren... 't Hoogtje.

 

Dan is het tijd voor de...

Volgende activiteit ->

 

Georganiseerd door Stichting Speelweekcommissie Usquert